Bérfőzés feltételei

A HIGEM Pálinkfőzde saját technológiával készült lepárlót használ. A rézből és rozsdamentes acélból készült HI-GEM készüléket esztétikussága, precizitása, aroma tányérjai és természetesen az által főzött kiváló minőségű pálinka jellemzi. A HI-GEM rendszeren, egyszeres lepárlású pálinka előállítását vállaljuk. Főzőüstjeink térfogata 300 liter, melyen minimálisan 200 liter cefrét főzünk le.

Az Ön gondosan gyűjtött gyümölcséből, készült cefréjéből a lehető legjobb minőségű pálinkát készítjük, optimális kihozatallal. Pálinkafőzdénk biztosítja, hogy értékes gyümölcséből készült cefréje vagy pálinkája nem keveredik másokéval. A bérfőzésen túl pálinkafőző mesterünk tanácsot ad cefréje elkészítéséhez, tárolásához, illetve bármilyen szakmai kérdésére szívesen válaszol. A pálinkafőzés folyamatát természetesen végigkövetheti.

A bérfőzés és magánfőzés fogalmát, szabályait a 2010. évi XC. törvény, valamint az egyes adózási tárgyú PM rendeletek módosításáról szóló 4/2010. (VIII. 13.) NGM rendelet szabályozza. Bérfőzés alatt ”a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása“-t értjük.

A bérfőzést végző szeszfőzdében bérfőzés keretében 50 liter mennyiségig (50 liter 86 fokos gyümöcsszesznek megfelelő pálinka, vagyis 50%-os pálinka esetében 86 liter) adómentesen, 50 liter mennyiség felett a teljes adómérték megfizetésével lehet bérfőzött párlatot előállíttatni. Az eladásra szánt bérfőzött párlat – kivéve az alkoholtermék-adóraktár engedélyese részére értékesítésre kerülő bérfőzött párlatot – tekintetében meg kell fizetni a teljes adómértéket, amely 1 liter 50 térfogatszázalék alkoholtartalmú bérfőzött párlat esetében 1 450 forint.

Az adómentesen lefőzethető 50 liter mennyiségű párlat kizárólag a bérfőzető háztartásában való személyes fogyasztás céljára szolgálhat. Amennyiben egy háztartásban több bérfőzető vagy több magánfőző él, az éves 50 liter mennyiségi korlát szempontjából az általuk főzetett, illetve főzött mennyiségek egybeszámítandók. A bérfőzés során a bérfőzést megrendelő a főzési díjat (a szolgáltatás ellenértékét) valamint a bérfőzési szeszadót is a pálinkafőzdében fizeti meg. Az így elkészült Pálinka forgalomba nem hozható.